Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Indonesien.

Senest opdateret 07-08-2020 13:00
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Indonesien frem til og med den 31. august som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Indonesien.

Information om konkrete restriktioner i Indonesien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Indonesien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Indonesien som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Indonesien har indført grænsekontrol og indrejseforbud. Det betyder, at du i udgangspunktet kun kan rejse ind i Indonesien, hvis du:

• har opholdstilladelse (KITAS og KITAP)
• rejser på diplomat-/servicevisa
• har diplomatisk/serviceopholdstilladelse
• skal yde humanitær bistand (forhåndsgodkendelse af de indonesiske myndighed påkrævet)
• er besætning (fly, skibe, mv.)
• arbejder på nationale strategiske projekter

Yderligere skal du også være i besiddelse af et sundhedscertifikat på engelsk, hvoraf det fremgår, at der er foretaget en negativ COVID-19 PCR-test. Testen skal være foretaget senest 7 dage før ankomst. Hvis du ankommer uden en negativ COVID-19 PCR-test, er det et krav, at du får taget en test ved ankomst. Du vil også blive sat i karantæne i faciliteter udpeget af myndighederne.

For erhvervsrejser gælder samme betingelser.

Læs mere hos:
• den indonesiske immigrationsmyndighed
• den indonesiske beredskabsstyrelse (på indonesisk)
• generelle indonesiske Covid-19-hjemmeside (på indonesisk)

Der er fortsat internationale flyforbindelser mellem Europa og Indonesien.

Karantæneregler

Indonesien har indført 14 dages (hjemme) karantæne for personer, der er undtaget indrejserestriktioner og kommer til Indonesien fra udlandet.

Hvis du ikke overholder karantænen, risikerer du bøde på ca. 50.000 DKK eller et års fængsel.

Læs mere hos de indonesiske myndigheder (på indonesisk).

Interne rejserestriktioner

Der er indført rejserestriktioner internt i Indonesien.

Indonesien implementerer sine Covid-19-relaterede restriktioner decentralt.

Det er muligt at rejse med indenrigsfly og/eller offentlig transport, heriblandt tog, bus og metro. Der stilles i visse tilfælde krav om fremvisning af negativ COVID-19 test inden fly- og færgeindrejse til visse øer, herunder Bali. Testen skal være gældende i 14 dage ved ankomst. Myndighederne fraråder rejser til visse provinser.

Læs mere i rejsevejledningen for Indonesien, og kontakt lokale myndigheder eller ambassaden for oplysninger om lokale forhold.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Indonesien. Hvis du skal i transit med fly, bør du forinden kontakte dit flyselskab for at høre hvilken dokumentation transitten kræver.

Kontakt ambassaden via jktambconsular@um.dk for en attest og vejledning.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indonesien implementerer sine Covid-19-relaterede restriktioner decentralt på provins- og i visse tilfælde lokalniveau. 

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Indonesien, men mange steder i Indonesien, herunder på Java og i Jakarta, er der indført tiltag som begrænser bevægelsesfriheden. Det gælder bl.a. pladsbegrænsning i offentlig transport, på restauranter og i shopping centre.

Forsamlingsforbud

Der er intet nationalt forsamlingsforbud, men lokalmyndighederne har indført restriktioner, der varierer fra provins til provins.

Sanktionerne er lokale. Se mere på den nationale hjemmeside for Covid-19 og BNPB (indonesiske beredskabsstyrelse), der har det overordnede ansvar, og hvoraf fremgår, hvilke regioner, der har sociale restriktioner.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Indonesien, hvis du opholder i det offentlige rum.

Sanktionerne er lokale. Se mere om sanktionerne i Jakarta (bøder) og Bali (9 distrikter med egne sanktioner, herunder fysiske på stedet).

Nedlukning / Genåbning

Indonesien implementerer sine Covid-19-relaterede restriktioner decentralt på provins- og i visse tilfælde lokalniveau. Situationen er dynamisk og ændrer sig dagligt.

Såkaldt ”Large Scale Social Distancing/PSBB” (nedlukning) er indført på provinsniveau følgende steder: DKI Jakarta (transitionsperiode) frem til 13. august;  Samt byområdet Bodetabek; Bogor, Bekasi og Depok indtil 16. august, Tangerang 8. august. Datoen for nedlukningen kan ændres. Følg situationen.

Jakarta har offentliggjort en plan for genåbning. Se også Jakartas Covid-19 hjemmeside.

Seneste information fra myndighederne på Bali kan findes på Balis Covid-19 hjemmeside (på indonesisk)

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Konkret information om de lokale myndigheders anvisninger findes på de indonesiske myndigheders Covid-19 hjemmeside. Ring på hotline 119.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

De indonesiske myndigheder har opdateret immigrations reglerne ift. covid-19 gældende fra d. 20/7. Du kan læse mere her.

Du kan finde hjemmesiden af den indonesiske immigration her.

 

 

Udrejse af Indonesien

Fly: Der er flyrejsemuligheder fra Indonesien til Danmark med flyselskaber såsom Qatar Airways, Garuda Indonesia, Emirates, Etihad samt Cathay Pacific.

Nogle flyselskaber stiller krav om negativ COVID-19 PCR eller rapid test. Det er vigtigt at tjekke flyselskabets regler inden såvel udenrigs- som indenrigsafrejse.

Bemærk, at der kan være rejserestriktioner i transitlufthavne (uden for Indonesien), som du skal benytte i forbindelse med en rejse. Du kan få information om rejserestriktioner i andre lande på danske ambassaders informationshjemmesider om coronavirus/COVID-19.

Færge: Der gælder specifikke færgeplaner fra provins til provins og ø til ø. Undersøg mulighederne lokalt, eller kontakt ambassaden.

Tog: De indonesiske togbaner KAI kører dagligt, har provinserne lokale covid19 regler.

Køretilladelse

Det er tilladt at køre sammen i et køretøj minus 50% af køretøjets kapacitet medmindre der er tale om samme husstand (100% kapacitet).

Hvis du tager en taxa til lufthavnen gælder, at der kun må sidde 1 person på hver sæderække i taxaen. Brug af mundbind er obligatorisk. Hvis du kører på motorcykel er hjelm, mundbind, og handsker obligatorisk.

Det er muligt at lokale restriktioner kræver en køretilladelse for at du kan komme i lufthavnen, du bør forhører dig hos myndighederne i den provins du opholder dig i.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Nyhedsmediers hjemmesider (på engelsk):
- Jakarta Post

- Kompas

- Tempo


Myndigheders hjemmesider:

Adgangen til officielle informationer om situationen i Indonesien på engelsk er begrænset.

- Sundhedsministeriets hjemmeside.

- Jakartas Covid-19 informationsside.

- Indonesiens Covid-19-myndigheds telefon-hotline kan kontaktes på telefonnummer 119.

- WHO’s hjemmeside om situationen i Indonesien opdateres løbende.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

EU's webplatform med løbende information om genåbning af rejseaktivitet og turisme i EU kan findes her.  

Kontakt

Ambassadens telefoner er åbne mandag-fredag kl. 10:00-14:00. Ambassaden kan også kontaktes via e-mail på jktambconsular@um.dk.

 

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Indonesien eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.