Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende i Indonesien i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19

Opdateret: 29/03-2020 20:21 lokal tid

 

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden, herunder Indonesien.

 

Antallet af positive coronavirus/COVID-19 tilfælde samt relaterede dødsfald i Indonesien er alvorlig og stiger kraftigt i disse uger i Indonesien. Der foretages endnu ikke omfattende testning, og kapaciteten i det indonesiske sundhedssystem er stærkt begrænset. Kvaliteten på indonesiske hospitaler er langt under vestlig standard. Det anslås, at der er et betydeligt mørketal af ikke-konstaterede tilfælde, hvorfor de reelle smittetal sandsynligvis er langt højere. Særligt Jakarta og Bali vurderes at være hårdt ramt, men der er konstateret smitte i både østlige, centrale og vestlige dele af landet. Du skal være opmærksom på, at der er stor risiko for, at situationen forværres yderligere i de kommende uger. Udenrigsministeriet anbefaler, at alle danske turister og besøgende i Indonesien rejser hjem hurtigst muligt.

 

Der er begrænsede udrejsemuligheder fra Indonesien, og det er ved at være sidste udkald for at forlade landet. Du bør snarest muligt tage kontakt til dit rejse-, fly- eller forsikringsselskab og undersøge mulighederne for udrejse fra Indonesien.

Visse områder i Indonesien har allerede iværksat, eller vil i den kommende tid iværksætte, rejserestriktioner, der gør, at det kan være svært at komme til eller fra dette område (læs mere nedenfor). Hvis du befinder dig i mere afsidesliggende områder af Indonesien, bør du snarest søge mod de store lufthavne i Jakarta og på Bali.

Der er endnu enkelte flyafgange med Qatar (både fra Bali og Jakarta) via Doha, ligesom der i den kommende tid vil være en række særfly fra Bali til Europa, som er organiseret af andre europæiske lande. Udenrigsministeriet arbejder på at formidle og udnytte de udrejsemuligheder for strandede danskere i Indonesien, der måtte opstå, herunder på førnævnte særfly. Hvis du opholder dig i Indonesien og ønsker hjælp til at komme hjem til Danmark, har vi derfor brug for at høre fra dig hurtigst muligt – også selvom du tidligere har været i kontakt med Udenrigsministeriet eller ambassaden i Jakarta.

For at kunne hjælpe dig, er det vigtigt, at du udfylder det specifikke link til Udenrigsministeriets krisedatabase, som du har modtaget pr. e-mail og SMS, hvis du er registreret på Udenrigsministeriets danskerliste. Hvis du ikke allerede er tilmeldt danskerlisten kan du kontakte vores hotline for Asien på coronaasien@um.dk eller +45 3392 1344. Såfremt du skulle have udfordringer med det tilsendte link, bedes du kontakte coronaasien@um.dk.

Du kan også kontakte den danske ambassade i Indonesien på jktamb@um.dk eller +62 (21) 576 1478. Hvis du ikke allerede har gjort det bedes du tilmelde dig danskerlisten her: https://danskerlisten.um.dk/. Har du forladt Indonesien og er tilmeldt Danskerlisten, vil vi bede dig om at framelde dig i vores app Rejseklar.

   

Visumforlængelse (Emergency Stay Permit)

 

Ifølge de indonesiske myndigheder (per 24. marts) behøver du ikke længere søge om Emergency Stay Permit, hvis du er indrejst i Indonesien efter den 5. februar 2020. Der vil, i følge myndighederne, ikke længere være nogen bøde ved udrejse i dette tilfælde.

Hvis du er indrejst til Indonesien den 4. februar 2020 eller tidligere, og dit visum til Indonesien er ved at udløbe, kan du tidligst 7 dage før udløb indgive en ansøgning om forlængelse.

Du skal medbringe følgende til nærmeste immigrationskontor:

  • Et støttebrev fra ambassaden (kontakt os venligst på jktambconsular@um.dk for at få dette brev tilsendt)
  • Dit pas
  • Kopi af passets dataside samt kopi af visum
  • Print af din hotel booking eller bopælsattest (domicile letter)

Vær opmærksom på, at behandlingstiden tager flere dage.

 

Situationen i Indonesien

 

Antallet af positive coronavirus/COVID-19 tilfælde samt relaterede dødsfald i Indonesien er alvorlig og stiger kraftigt i disse uger i Indonesien.

Indonesiens præsident har opfordret til at begrænse social interaktion. Dertil har visse indonesiske regioner, herunder Jakarta og Bali, iværksat tiltag såsom begrænsninger i den offentlige bytrafik, lukninger af restauranter, barer og caféer, offentlige arbejdspladser, skoler og andre uddannelsesinstitutioner, samt offentlige kulturtilbud, herunder museer.
 
De lokale myndigheder kan med kort varsel implementere yderligere tiltag, herunder isolation og interne rejserestriktioner, for at forebygge smittespredningen. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.  

Danskere bosat eller på rejse i Indonesien opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne, samt at holde sig opdateret på det indonesiske Sundhedsministeries hjemmeside, der kan findes her, på landets generelle coronavirus/COVID-19 hjemmeside her, samt på Jakartas informationsside, der kan findes her. Adgangen til officielle informationer om situationen i Indonesien på engelsk er begrænset. WHO’s hjemmeside om situationen i Indonesien opdateres løbende og kan findes her
 

Rejserestriktioner

 

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Indonesien.

Den indonesiske regering har indført en række restriktioner på indrejse til landet som følge af udbruddet af coronavirus/COVID-19. Seneste oplysninger kan findes her.  

Fra og med fredag den 20. marts skal alle have et visum forud for indrejse i Indonesien. Ved ansøgning om visum via den nærmeste indonesiske ambassade, skal der vedlægges et "health certificate". Kontakt den nærmeste indonesiske ambassade for mere information. 

 

Der er i øjeblikket ikke konstateret restriktioner for danskeres udrejsemuligheder fra Indonesien.

 

Myndighederne på Bali opfordrer kraftigt personer på Bali til, så vidt muligt, at blive indendøre, og begrænse bevægelse til uopsættelige ærinder, såsom transport til hospital og lufthavn ifm. afrejse. Opfordringen gælder også turister.

Visse områder i Indonesien har iværksat rejserestriktioner, der gør, at det kan være svært at komme til eller fra dette område. Der gælder i dag allerede restriktioner for indrejse til Gili-øerne, og til Vestpapua-regionen. Derudover forventes der yderligere rejserestriktioner på vej i Vest Nusa Tenggara-provinsen, på Lombok, i Labuan Bajo (Flores), på Komodo-øerne, på øen Belitung.

 

Restriktionerne kan indebære lukning af lufthavne og færgeruter med kort varsel eller helt uden varsel. Hvis du befinder dig disse steder, eller i mere afsidesliggende områder af Indonesien, og ønsker at komme ud af Indonesien, bør du snarest søge mod de store lufthavne i Jakarta og på Bali.

 
Der er ingen direkte fly mellem Danmark og Indonesien. Bemærk, at der kan være rejserestriktioner i de transitlufthavne uden for Indonesien, som påtænkes benyttet. Rejsende opfordres til at konsultere danske ambassaders informationshjemmesider om coronavirus/COVID-19 i de lande, hvor der påtænkes transit. 


Udlændinge, som bor i Danmark, kan risikere at blive afvist af flyselskaberne grundet indrejserestriktioner til Danmark. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat (certificate to board), som kan fremvises til flyselskabet.

   
Er du strandet i Asien? 

 

Udenrigsministeriet har desuden oprettet en Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt

 

Læs mere om Udenrigsministeriets app 'rejseklar' her

 

Tilmeld dig Danskerlisten


EKSTRA TELEFONTID

Ambassaden modtager i øjeblikket rigtig mange henvendelser i forbindelse med den seneste udmelding om ændret rejsevejledning for hele verden og midlertidige indrejserestriktioner til Danmark. Vi forsøger at besvare jeres henvendelser så hurtigt som muligt. Grundet den ekstraordinære situation er ambassadens telefoner åbne alle ugens dage (inkl. weekend) fra kl. 8:00-18.00. Fra kl. 18:00-21:00 kan der desuden ringes på mobilnummer +62 817 486 2275. Du kan også kontakte ambassaden via e-mail på jktambconsular@um.dk.